Home » Nieuws » Overstappen naar wifi mesh ?

Overstappen naar wifi mesh ?

WifiMesh

Wat zijn de voordelen van upgraden naar een draadloos mesh-netwerk?

Heeft u problemen met uw thuis- of kantoornetwerk ? Misschien valt je internet weg als de magnetron aan staat of heb je die ene kamer aan het einde van de gang waar niemand een verbinding kan krijgen.

Je netwerk is echt de ruggengraat van alles wat je online doet. Zonder een fatsoenlijke internetverbinding kun je niet effectief werken, videogesprekken lopen vast of vallen weg, en in plaats van te genieten van die nieuwe streaming-filmrelease, krijg je frustrerende vertragingen.

De netwerken van vandaag zijn meer dan ooit overbelast omdat cloud-applicaties voor zo ongeveer alles worden gebruikt, wat betekent dat je een verbinding nodig hebt om dingen voor elkaar te krijgen. Netwerken worden ook drukker door mobiele en IoT-apparaten (Ring-beveiligingscamera’s, slimme luidsprekers, enz.).

Die extra overbelasting kan ertoe leiden dat die kleine problemen waar je ‘gewoon mee omgaat’ problematischer worden en meer van je productieve online tijd opslokken.

Als u te maken heeft met netwerkproblemen zoals “dode zones” en een gebrek aan signaalbereik, is het misschien tijd om te upgraden van een enkele router naar een draadloos mesh-netwerk.

Wat is het verschil tussen een router en een mesh-netwerk?

Laten we eerst eens kijken hoe een draadloos mesh-netwerk verschilt van een enkel draadloos routernetwerk.

Wanneer u slechts één draadloze router heeft, hoe verder een apparaat van dat signaal verwijderd is, hoe zwakker de internetverbinding. Omdat wifi vanaf één punt wordt gegenereerd, kan het ook gemakkelijk interfereren met zaken als een stevige muur, een zwaar meubelstuk of een magnetron (die dezelfde frequentie kan gebruiken als wifi).

Je hebt ook maar een single point of failure. Als die router uitvalt, ligt je hele internet eruit.

Een draadloos mesh-netwerk gebruikt één knooppunt (of router) dat rechtstreeks verbinding maakt met de modem van uw ISP en voegt vervolgens extra knooppunten (d.w.z. verbindingspunten) toe die strategisch rond uw huis of kantoor kunnen worden geplaatst, binnen of buiten.

Apparaten kunnen verbinding maken met het hoofdknooppunt of een van de andere. Wat dit doet, is het gebied bedekken met een net (of “mesh”) van internetconnectiviteit, waardoor het bereik, de signaalsterkte en de betrouwbaarheid worden verbeterd.

Voordelen van upgraden naar een draadloos mesh-netwerk

Je hebt niet langer één punt van falen
Wanneer u meerdere internetverbindingsknooppunten heeft, elimineert u het probleem met een enkel storingspunt dat u heeft met een enkele routerconfiguratie. Als een van de mesh-knooppunten uitvalt, nemen de anderen de speling op en houden je verbonden.

Zolang je nog een internetverbinding hebt van de modem, kun je online blijven terwijl je de down-node laat repareren of opnieuw opstarten.

U kunt eenvoudig het bereik van uw netwerk vergroten
Het mooie van een mesh-netwerk is dat het betaalbaar kan worden uitgebreid. Als je wifi nodig hebt om een ​​kantoor in een verre hoek te bereiken of naar je garage, voeg dan gewoon een ander knooppunt toe en verbind het met de andere.

Elk knooppunt wordt geleverd met een bepaald signaalbereik, zodat u zwakke zones of dode hoeken kunt verwijderen als het gaat om uw wifi, en zelfs uit te breiden naar buitengebieden met behulp van een knooppunt dat is ontworpen voor gebruik buitenshuis.

Betere verwerking van meerdere apparaten
Omdat apparaten niet allemaal verbinding hoeven te maken met dezelfde enkele router, kan een mesh-netwerk meerdere apparaten veel beter aan, zodat ze allemaal de bandbreedte krijgen die ze nodig hebben.

Als een knooppunt overvol raakt, kan het mesh-systeem zelfs automatisch een apparaat naar een ander, minder druk knooppunt schakelen zonder dat de gebruiker verbindingen verbreekt.

Minder interferentie
Stevige muren en andere mogelijke storingsgebieden voor een enkel routersignaal zijn geen probleem meer als je een mesh-netwerk hebt.

Elk knooppunt is verbonden met een ander, waardoor een enorm internetweb ontstaat, zodat signalen elk gemakkelijk om potentiële solide barrières heen kunnen bewegen en gebruikers verbonden kunnen houden met een sterke en betrouwbare verbinding.

Zelfconfigurerend
Mesh-netwerkknooppunten zijn ontworpen om gemakkelijk te gebruiken en zelfconfigurerend te zijn. Ze maken automatisch verbinding met de andere knooppunten en ze kunnen zich allemaal aanpassen aan mogelijke problemen, zoals een knooppunt dat offline gaat.

Ze zijn ontworpen om vloeiend te zijn en continu in contact te blijven met elkaar, je modem en je apparaten.

Overal plaatsbaar
Draadloze mesh-nodes zijn zo ontworpen dat ze gemakkelijk overal kunnen worden geplaatst. Ze zijn ongeveer zo groot als een koffiethermoskan of een grote mok en kunnen op aanrechtbladen worden geplaatst, aan de muur worden bevestigd en gemakkelijk worden verplaatst om aan uw huis- of kantoorbehoeften te voldoen.

Heeft u een problematisch (wifi) netwerk?

Of u nu een bedrijf of particullier bent en u heeft wifi-problemen, Samsoft Support kan u helpen met deskundige netwerkoplossingen.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie! Bel 0475 / 693 480

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *