Home » Nieuws » Upgrade naar SSD Drive (SSD)

Upgrade naar SSD Drive (SSD)

Welke voordelen kan ik verwachten bij het upgraden naar een Solid-State Drive (SSD)?

Als u een computer heeft die traag is of bijna geen ruimte meer heeft, kan dit frustrerend zijn.
U kan een nieuwe pc kopen, maar u heeft ook de optie voor een schijfupgrade, die veel minder kost en de efficiëntie aanzienlijk zal verbeteren.

Een van de overwegingen bij het verbeteren van de pc-prestaties is een upgrade naar SSD. Ze zijn om een aantal redenen een populaire keuze.

De voordelen van SSD’s ten opzichte van standaard harde schijven (HDD) zijn een van de redenen waarom ze de meest populaire van de twee schijven zijn geworden. Volgens Statista hebben SSD’s de afgelopen jaren gestaag meer marktaandeel van HDD’s overgenomen.

Wat is het verschil tussen een HDD en SSD?

Enkele van de belangrijkste verschillen tussen een standaard harde schijf en een solid-state schijf zijn:

  • Een SSD heeft geen bewegende delen zoals een HDD,
    dus hij is stiller en gaat over het algemeen langer mee.
  • Een SSD verbruikt ongeveer de helft minder stroom dan een HDD.
  • Een SSD is duurder dan HDD, hoewel de prijzen gestaag dalen, zoals typisch voor technologie.
    SSD-capaciteit is over het algemeen minder dan die van HDD, waarbij SDD meestal niet groter is dan 1TB voor schijven van notebookformaat en 4TB voor desktops, in vergelijking met HDD met een maximale grootte van 2TB voor notebooks en een maximum van 10TB voor desktops.
  • SSD-snelheid voor zowel opstarttijd als bestandsopeningssnelheid is sneller dan HDD.

6 redenen om te upgraden naar SSD

Welke voordelen kunt u verwachten als u upgradet naar een solid-state schijf?
Hier zijn verschillende redenen waarom deze opslagapparaten de afgelopen jaren zo populair zijn geworden.

Snelheid
De grootste klacht die de meeste mensen hebben met hun computer is dat deze te traag is. Dit is vooral het geval als je het een paar jaar hebt gehad en de harde schijf vol raakt. SSD’s kunnen u op verschillende manieren een aanzienlijke snelheidsboost geven.

De opstarttijd met een solid-state schijf is gemiddeld ongeveer 10-13 seconden in vergelijking met 30-40 seconden voor een harde schijf. Omdat SSD’s niet-vluchtige opslagmedia gebruiken die permanente gegevens op solid-state flash-geheugen opslaan, zijn de kopieer-/schrijfsnelheden van bestanden ook hoger.

Een ander snelheidsvoordeel is de openingstijd van bestanden, die doorgaans 30% sneller is op SSD in vergelijking met HDD.

Levensverwachting
Je kunt verwachten dat een SSD twee tot drie keer langer meegaat dan een HDD. Ze zijn over het algemeen beter bestand tegen schokken en algemene slijtage omdat ze geen bewegende delen bevatten die verslijten of beschadigd raken. Dit maakt ze ook de beste keuze voor mobiele apparaten, omdat ze de normale stoten en schokken beter kunnen opvangen dan harde schijven.

Stiller en koeler
Heb je je computer ooit horen ‘denken’? Dat geluid van de harde schijf die ronddraait, zal er niet zijn met een SSD. Geen bewegende delen betekent geen geluid. Ze voeren ook minder warmte af dan HDD, en warmte kan de computerprestaties negatief beïnvloeden, dus minder warmte is goed.

Minder energieverbruik
De levensduur van de batterij van uw laptop zal beter zijn met SSD omdat ze minder stroom verbruiken dan mechanische harde schijven. Dit betekent dat wanneer je op reis bent, je meer tijd hebt voordat je dat ene open stopcontact moet vinden.

Kleiner formaat
Solid-state schijven zijn kleiner dan HDD’s, waardoor ze zeer veelzijdig zijn en in alle soorten slanke apparaten passen. Daarom zie je ze vaak gebruikt worden in hybride tablet-/laptopcomputers, om rekenkracht te geven terwijl ze veel minder ruimte in beslag nemen dan een mechanische harde schijf.

Bestand tegen spanningsschommelingen
SSD’s hebben een ingebouwd stroomuitvalcircuit om een ​​back-up van gegevens te maken in het geval van spanningsdalingen. Hun vermogen om spanningsschommelingen te controleren en aan te passen, betekent dat het document waaraan u net twee uur hebt besteed, intact wordt bewaard, terwijl u er misschien een deel van kwijtraakt als u zich op een harde schijf bevindt en een spanningsdaling ervaart.

Heeft uw computer een snelheidsaanpassing nodig?

Een trage computer kan uren frustratie, constant opnieuw opstarten en tijdverspilling betekenen. Waarom zou u lijden als een upgrade naar SSD precies is wat u nodig heeft?

Samsoft Support kan uw desktop of laptop bekijken en u vertellen wat een solid-state schijf voor u kan doen om de snelheid en prestaties te verbeteren.

Neem vandaag nog contact met ons op om uw SSD-upgrade te plannen op 0475 / 693 480 of via ons contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *